Segítő szakmák csoportja

A csoportba orvosok, ápolók, pedagógusok, lelkészek, pszichológusok
szociális munkások, vagy bármelyik más segítő szakmában dolgozó jelentkezését várjuk.

A csoport üléseken érzelmileg megterhelő eseteket beszélünk meg. Megosztjuk a terheinket, és az örömeinket is, megtapasztaljuk a csoportban levés jótékony hatását munkánkra, közérzetünkre. Megtapasztalhatjuk a közösségbe tartozás, a „nem vagy egyedül” élményét!

A csoport üléseken a megszólalások, az esethozások időpontja önkéntes, a csoportba tartozás feltétele azonban, hogy segítő kapcsolatban dolgozzunk, tehát legyenek betegeink, klienseink, emberek, akikért szakmai felelősséget vállalunk és hogy előbb-utóbb esetet is hozzunk a csoportba.

A szakmák tekintetében vegyes Bálint csoportban való részvétel lehetővé teszi az egymástól való tanulást, a segítő kapcsolat mélyebb és összetettebb megértését, ezen keresztül szakmai szerepünk, kapcsolataink megértését. Segíti munkánk hatékonyságát, örömtelibbé teszi a munkavégzést, csökkenti a kiégés esélyét, növeli az önismeretet.

A Bálint-csoportról részletesebben: www.balinttarsasag.hu-n olvashatnak.

A csoport üléseket két hetente csütörtökönként 18-20 óráig tartjuk, ha lehetséges, Budapesten személyesen találkozunk a Móricz Zsigmond körtér közelében. Első ülés szeptember 23.

A részvétel díja aszerint alakul, hogy online vagy offline találkozunk, 3000 illetve 4000 ft/alkalom. A csoport folyamat során a bizalom mélyülése, a csoportkohézió erősítése fontos része és feltétele a Bálint-csoport hatékony működésének. Emiatt decemberig elköteleződést kérünk.

Várunk szeretettel minden érdeklődőt, a csoport vezetői:

dr. Dobó Katalin, belgyógyász, családorvos, pszichoterapeuta,
dobo.katalin@gmail.com  +36 209470415
Herke Mónika, klinikai szakpszichológus, pszichoterapeuta,
herkemoni@gmail.com +36 707721919

a Magyarországi Bálint Mihály Pszichoszomatikus Társaság kiképző Bálint-csoport vezetői