Bálint-csoport vezetők képzése, 2016/17
Jelentkezés szeptember 18-ig

Kedves Érdeklődők, Jelentkezők!

Társaságunk szervezésében immár az 6. alkalommal indul új csoport Bálint-csoport vezetők kiképzésére a Nemzetközi Bálint Társaság irányelvei alapján.

A kurzus OFTEX által 50 pontra akkreditált pszichiáterek és pszichoterapeuták számára, egyéb  szakterületen szabadon választható.

A kurzus összesen 10 teljes napos programból áll, havi egy szombaton, 1/2 10-től 17.15 -ig, Budapesten.

Ez évi időpontok: október 1, október 22, november 19, december 10.

A kiscsoport összetétele interdiszciplináris, tehát minden segítő szakmában dolgozó szakember részvétele lehetséges. Feltétel továbbá szakirányú felsőfokú végzettség.

A kurzus lehetővé teszi a módszer megismerését, gyakorlását, a Bálint-csoport vezetés készségeinek elsajátítását, elmélyítését saját élményen és metodikai megbeszéléseken keresztül.

A képzés egyben a Társaság vezetőképző rendszerének is szerves része:

Ahhoz, hogy valaki a Társaság aktív csoportvezetőjévé váljon, tehát a Társaság megkeresését követően, annak nevében csoportot vezessen, a Vezetőképző elvégzése, társasági aktív tagság, évi 7 továbbképzési pont, azaz a Szupervíziós továbbképző műhelyünkön való részvétel (alkalmanként 2 pont), Érdi Csoport-hétvégénken való részvétel és azon szupervízió melletti csoportvezetés (3 pont) és a kiképzők szakmai ajánlása szükséges.

Ajánlott  előzetesen, vagy akár párhuzamosan megkezdett Bálint-csoport folyamatban csoporttagként való részvétel.

A kurzus második fele során bátorítjuk a tagokat saját munka-területükön való csoportok indítására, melyhez a szupervíziót a képzésen, illetve a Továbbképző műhelyeken biztosítjuk.

A jelentkezőktől a 10 alkalomra elköteleződést kérünk. Ez feltétele a csoport kohézió, a megfelelő csoport légkör kialakulásának. Igazolást maximum egy nap, vagy két fél nap hiányzás esetén állítunk ki a kurzus végén. A hiányzásokat a következő ősszel induló képzés során lesz alkalom pótolni.

Az elköteleződés azt is jelenti, hogy a kurzus díját attól függetlenül ki kell fizetni, hogy valaki részt vett-e az egyes alkalmakon.

A kurzus díja: 80 000 Ft, melyet egy összegben vagy két részletben fizetendő a jelentkezés elfogadását követően. Egyéni fizetési ütemezés, kivételes okból, megbeszélés alapján.

Jelentkezés szeptember 18-ig, későbbiekben való csatlakozási lehetőség egyéni megbeszélés alapján.

Amennyiben  a fenti feltételeket elfogadják, és szeptemberben számíthatunk Önökre, kérjük, jelezzék számunkra. Kérdéseiket is várjuk e-mailben vagy telefonon.

A képzés vezetői:

Dr. Harrach Andor, pszichiáter, pszichoanalitikus,pszichoszomatikus szakorvos, Bálint-csoport vezető kiképző, a Magyarországi Bálint Mihály Pszichoszomatikus Társaság Elnöke, a Német Bálint Társaság akkreditált csoportvezetője, telefon: 06 30-850 9602

Dr. Dobó Katalin, belgyógyász, háziorvos, pszichoterapeuta, családterapeuta, Bálint-csoport vezető kiképző, a Társaság alelnöke, telefon:  06 20-947 0415