Megjelent Dr. Kökönyei Gyöngyi: Titokzatos testi tüneteink c. könyve

MIPSZI 2.kotetMindennapi Pszichológia Kiskönyvtára –
Pszichológus a családban 2. kötet

Dr. Kökönyei Gyöngyi: Titokzatos testi tüneteink

„Ó, ennek biztosan lelki okai vannak!” – vágják rá sokan, ha bármiféle betegségről hallanak ismerőseik körében. A szomatizáció gondolata – vagyis az a nézet, hogy lelki tényezők képesek testi tüneteket kiváltani – manapság széles körben divatossá vált, ám a tekintetben már nagy a tájékozatlanság, hogy miféle lelki tényezőkről és miféle tünetekről lehet itt szó.
Ebben a zűrzavarban tesz rendet dr. Kökönyei Gyöngyi Titokzatos testi tüneteink című könyve. Az ELTE Klinikai Pszichológia és Addiktológia Tanszékének munkatársa tudományos eredményekre alapozva, módszeresen áttekinti a pszichoszomatikus betegségek fajtáit és az ezek hátterében meghúzódó lelki jellemzőket és történéseket. A kérdés-felelet formát követő könyv számtalan olyan témát tárgyal, mely mindenkit foglalkoztat. Többek között választ kapunk arra, hogy jól tesszük-e, ha fokozottan figyeljük testünket, mi történik szervezetünkben, amikor stressznek vagyunk kitéve, illetve léteznek-e szomatizációra különösképpen hajlamos emberek.
A kötet nemcsak érdekes elméleti ismereteket, hanem hasznos gyakorlati tanácsokat is nyújt, így könnyen lehet, hogy az Olvasó épp e könyv világosan megfogalmazott fejezeteiből kap majd segítséget ahhoz, hogy megszabaduljon makacs fejfájásától, hátfájásától, hasfájásától vagy a régóta kísértő fáradékonyságtól.
Mindenképpen igaz, hogy a test egészségét nagyban segítheti az egészséges gondolkodás – ehhez pedig igencsak jól jön, ha új, megbízható ismeretekre teszünk szert és megtanulunk helyesebben gondolkodni a betegségekről.

A kötet megrendelhető:
http://www.mindennapipszichologia.hu/mipszikonyvek

mipszikonyvek.2.kotet